Ana Sayfa   haber@habervizyon.net     7 Eylül 2010 / Salı   
Anasayfa
Polis-Adliye
>  Medya
Polemik
Gazete tirajları
Televizyon ratingleri
İnternet Klavuzu
Gazete 1. sayfaları
Basın Kartlı gazeteciler

YAZARLAR

Editörün görüşü
Habercilik yarışının kaybettirdikleri

ÇOK OKUNANLAR

Yoğun bakım fotoğrafları skandal yarattı
SKYTÜRK'den FOX'a
Adını yazamam! Yazarsam daha büyük yere gelir! Korkum ondandır!..
F-16 pilotunun kızı Kod Adı'nda!..
Spikerin boşanma davasında skandal

Balbay ve Özkan'dan gazetelere mektup

09.03.2010 10:01

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan, gazetecilere yazılı bir açıklama göndererek, adil, hızlı ve tutuksuz yargılama istediklerini belirttiler.

Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan basın mensuplarına yazılı bir açıklama göndererek, kamuoyunda "Ergenekon" olarak bilinen dava ve soruşturmaların giderek genişlediğini, karmaşık bir hal aldığını savundular.

Balbay ve Özkan, bir kişinin yaşamı boyunca hiç suç işlemeyeceğine dair söz verebileceğini, ama hiç yargılanmayacağına dair söz veremeyeceğini vurgulayarak, geçmişte defalarca mesleklerinden kaynaklanan durumlar nedeniyle yargılandıklarını, bunun mesleğin bir gerçeği olduğunu düşündüklerini kaydettiler.

Açıklamada, "Ancak bugün hiç hak etmediğimiz, hukuki delilleri bulunmayan, ağır suçlamalarla karşı karşıyayız" diyen Balbay ve Özkan, mesleki faaliyetlerinin terör tanımı içine sokulduğu bir iddianamenin tutuklu sanıkları olduklarını belirttiler.

Yargılanmakta olanın, meslekleri ve ifade özgürlüğüne dayalı anayasal hakları olduğunu savunan Balbay ve Özkan açıklamada, şu görüşlerini aktardılar:

"Gelinen noktada yargılanmamak gibi bir isteğimiz olamaz. Tam tersine bir an önce yargılanmayı istiyoruz, tüm iddiaların açıklığa kavuşmasını istiyoruz. Bunun üç temel koşulu olduğunu düşünüyoruz. Adil yargılama, hızlı yargılama ve tutuksuz yargılama... Sürmekte olan davada bu ilkeler ne yazık ki gözardı ediliyor."

Suçu hükmen kesinleşinceye dek herkesin masum olduğunu, oysa kendilerinin suçsuzluklarını kanıtlamaya çalıştıklarını kaydeden Balbay ve Özkan, meslekteki başarılarının bir gün terör faaliyeti olarak önlerine konulduğunu, tutukluluk sürelerinin haftaları, ayları aşarak yıla ulaştığını, ikinci yıldan gün aldığını vurguladılar.

Henüz bu habere yorum eklenmedi..


Diğer Haberler
  • Radikal'de işler karışık

  • Kanal D'de ayrılan yollar

  • İstihbarat savaşları kitabı

  • Stüdyolar görücüye çıkıyor

  • Reyting ihalesine onay

  • Ekrana reyting vedası

  • Köprüde bir kamyon gazeteci

  • O sunucunun kim olduğu belli oldu

  • Yaprak dökümü sürüyor

  • Başbakan'ı sorguya çekecekler

  • 6News'ta yaprak dökümü

  • YSK ceza yağdırdı

  • Playboy da kapatıldı

  • iPhone’unu çaldırdı

  • Radikal'e 1 transfer

  • Okurla aram yoktur

  • FOX ondan vazgeçmiyor

  • Kitabı rekora koşuyor

  • Çalışanları bayram ediyor

  • İşte onun öyküsü


  • KISA..KISA

    YAZARLAR

    Bu filmi izleyin
    Baba şefkati görmemiş kız çocuklarına
    Okunacak kitaplar
    Haliç'te Yaşayan Simonlar

    BUGÜN
    ÇOK OKUNANLAR

    O sunucunun kim olduğu belli oldu
    Seyircinin ilginç tercihi
    Başbakan'ı sorguya çekecekler
    6News'ta yaprak dökümü
    Yaprak dökümü sürüyor

    © 2005 Habervizyon.net, Her Hakkı Saklıdır.